V kuchyni Vlasty Buriana - Krůtí mandlové kotouče
Známý herec se ocitl doslova v labužnickém ráji, když se mu podařilo získat do svých služeb Jaromíra Trejbala, tehdy jednoho z nejlepších českých kuchařů. Nebylo to věru lehké, ředitel známého pražského lahůdkářství Lippert, kde mistr vařečky působil, o něj bojoval jako lev. Pracovní vztah krále komiků i krále jeho kuchyně pak trval osm let.
Krůtí mandlové kotouče
(4 porce)
- 500g krůtích prsou bez kůže
- 50g mandlí
- 120g másla
- sůl
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
Postup:
1. Mandle spaříme, oloupeme, drobně posekáme a smícháme s máslem. Vytvoříme z nich čtyři válečky, které vychladíme v mrazáku.
2. Maso rozdělíme na čtyři plátky, silně naklepeme, osolíme a potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Na okraj každého řízku položíme váleček másla a svineme.
3. Kotouče obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme 10 minut ve větším množství tuku.
Podle původních receptů Jaromíra Trejbala, osobního kuchaře Vlasty Buriana, připravil šéfkuchař pražského Triton Restaurantu Michal Novák.
Archiv, časopis Krásná 2012