V kuchyni Vlasty Buriana - Krůtí mandlové kotouče

V kuchyni Vlasty Buriana - Krůtí mandlové kotouče

V kuchyni Vlasty Buriana - Krůtí mandlové kotouče

Známý herec se ocitl doslova v labužnickém ráji, když se mu podařilo získat do svých služeb Jaromíra Trejbala, tehdy jednoho z nejlepších českých kuchařů. Nebylo to věru lehké, ředitel známého pražského lahůdkářství Lippert, kde mistr vařečky působil, o něj bojoval jako lev. Pracovní vztah krále komiků i krále jeho kuchyně pak trval osm let.

Krůtí mandlové kotouče

(4 porce)

  • 500g krůtích prsou bez kůže
  • 50g mandlí
  • 120g másla
  • sůl
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka na obalení
  • sádlo na smažení

Postup:

1. Mandle spaříme, oloupeme, drobně posekáme a smícháme s máslem. Vytvoříme z nich čtyři válečky, které vychladíme v mrazáku.

2. Maso rozdělíme na čtyři plátky, silně naklepeme, osolíme a potřeme jedním rozšlehaným vejcem. Na okraj každého řízku položíme váleček másla a svineme.

3. Kotouče obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme 10 minut ve větším množství tuku.

Podle původních receptů Jaromíra Trejbala, osobního kuchaře Vlasty Buriana, připravil šéfkuchař pražského Triton Restaurantu Michal Novák.

Archiv, časopis Krásná 2012

Pel-mel
Výstavní Amerika - fejeton Smrt není zlá - Praktická filozofie v ošetřovatelství

Žádné komentáře

Přidat komentář