Koktejl: Bloody Mary
Ne každý má doma běžně minibar, barmanské pomůcky či různé ingredience, které se špatně shánějí. Proto jsem se rozhodla vám pro začátek představit jednoduchý míchaný nápoj, který si každý může připravit během chvilky a pro jehož přísady snad stačí zajít pouze do kuchyně.
Tento známý a tradiční cocktail se poprvé objevil v roce 1921 v legendárním pařížském Harry’s Baru. Má spoustu obměn. Ať už jsou to rozdíly ve „stupni pikantnosti“ či ve zdobení nápoje... Obecně se také mezi lidmi říká, že je to nejlepší lék na kocovinu.
Přísady:
- 4–6 kostek ledu, pár kapek worcesterové omáčky
- pár kapek Tabaska (podle toho, kolik vydržíte)
- panák vodky
- 1–2 dcl rajčatové šťávy (džusu)
- šťáva z poloviny citronu nebo limetky
- špetka soli, špetka pepře, řapík celeru s listy a plátek citronu nebo limetky na ozdobu
Pokud máte k dispozici šejkr, vložte do něj všechny ingredience mimo soli a pepře, protřepejte a nalijte (správně by se mělo přes sítko) do vysoké sklenice. Přidejte špetku soli a pepře a nakonec ozdobte nápoj řapíkem celeru a plátkem citronu. Vůbec nic se ale neděje, pokud Bloody Mary připravíte přímo do sklenice
a pouze zamícháte.
Archiv, časopis Krásná, Fotografie: Unsplash