Úvod Magazín Dobroty pro mlsný carský jazyk - Kuřátko s mandlovou nádivkou

Dobroty pro mlsný carský jazyk - Kuřátko s mandlovou nádivkou

V době empíru kralovala v životním stylu francouzská móda. Týkalo se to i gastronomie. Pryč byla doba přejídání. Sice se stále podávalo menu o několika chodech, porce byly ale menší a uměřenější.

Kuřátko s mandlovou nádivkou

 (4 porce)

  • 1 kuře (1250 g)
  • 4 housky
  • 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • 70 g loupaných mandlí
  •  - čerstvé bylinky (zelená petrželka, libeček)
  • 100 g másla
  • 1 cibule

1/ Pokrájené housky necháme rozmočit v mléku. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše másla. Na další části tuku krátce opečeme i mandle.

2/ Cibuli, mandle i vymačkanou žemli promícháme s vejci a sekanými bylinkami. Nádivkou naplníme kuře a zašijeme, aby během pečení nevytekla.

3/ Drůbež osolíme, můžeme přidat zbytek bylinek a kousek másla, podlijeme horkým vývarem a upečeme do zlatova.

Recepty připravil mistr kuchař Josef Kačírek.

Archiv, časopis Krásná 2012

 

Pel-mel
Smrt není zlá - Co je to smrt? Dar nesmrtelnosti… Pražské maličkosti - Dům, kde žil cestovatel do Svaté země