V kuchyni s Julií Child - Guacamole
Do svých dvaatřiceti let neuměla uvařit ani vejce natvrdo. Pak se zamilovala do svého muže a do města Paříž. Naučila nejdřív vařit sebe a potom miliony lidí. Dnes není Američana, který by neznal její jméno, a za velkou louží patří její kuchařka v každé domácnosti k rodinnému stříbru. A my vám teď v časopise Krásná postupně představujeme její nejlepší recepty.
Do svých dvaatřiceti let neuměla uvařit ani vejce natvrdo. Pak se zamilovala do svého muže a do města Paříž. Naučila nejdřív vařit sebe a potom miliony lidí. Dnes není Američana, který by neznal její jméno, a za velkou louží patří její kuchařka v každé domácnosti k rodinnému stříbru. A my vám teď v časopise Krásná postupně představujeme její nejlepší recepty.
Guacamole
Pyré z avokáda, které se hodí jak na opečený chléb, tak jako příloha ke grilovaným pokrmům, ale chutná i s vaječnými pokrmy.
3 porce, příprava 10 minut
Budete potřebovat:
- 2 zralá avokáda (pokud možno vybírejte ta s černou slupkou nebo zcela měkká se slupkou zelenou)
- 2 polévkové lžíce velmi jemně nakrájené cibule
- 1–2 stroužky česneku
- olivový olej
- šťávu z čerstvě vymačkané limetky nebo citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- lze také přidat na drobno nakrájené rajče
Postup:
Nejprve avokáda rozkrojte na polovinu, zbavte pecek a poté je oloupejte. Můžete je vložit do mixéru nebo, pokud jsou opravdu zralá, je rozmačkat vidličkou na kaši, tím dosáhnete lepší struktury a guacamole nebude vypadat jako dětská přesnídávka. Přidejte jemně nakrájenou cibulku a česnek utřený se solí, trochu pepře, olivový olej a limetkovou či citronovou šťávu, popřípadě i nadrobno nakrájené rajče. Poté přikryjte potravinovou fólií a před podáváním nechejte dobře vychladit.
Archiv, časopis Krásná 2011