Dobroty pro mlsný carský jazyk - Parmská šunka s gratinovanou zeleninou
V době empíru kralovala v životním stylu francouzská móda. Týkalo se to i gastronomie. Pryč byla doba přejídání. Sice se stále podávalo menu o několika chodech, porce byly ale menší a uměřenější.
Parmská šunka s gratinovanou zeleninou
(4 porce)
- 4 barevné papriky
- 4 cibule
- 12 malých žampionů
- 1 cuketa
- 15 minirajčat
- olivový olej
- sůl
- bylinky (oregano, saturejka, rozmarýna)
1/ Všechny suroviny nakrájíme na kousky, dáme do pekáčku, doplníme sekané bylinky, sůl a olivový olej.
2/ Směs promícháme a zapečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 170 ºC. Hotovou zeleninu pak na talíři obložíme tenkými plátky parmské šunky a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Recepty připravil mistr kuchař Josef Kačírek.
Archiv, časopis Krásná 2012