V kuchyni Vlasty Buriana - Kuře s milánskými nudlemi
Herec Vlasta Burian patřil k velkým ctitelům dobrého jídla a rozhodně s ním neškudlil. Rád se doma u stolu plného dobrot setkával s přáteli. Ovšem ani ten velký komediant, ani jeho žena Nina nikdy sami nevařili.
Kuře Vlasty Buriana s milánskými nudlemi
(4 porce)
- 500 g širokých nudlí
- 8 plátků kuřecích prsíček
- 2 paprikové lusky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 jablka
- 50 g másla
- pepř
- sůl
- 100 g mandlových plátků
- arašídový olej
- Papriky rozdělíme na kostičky, cibuli nasekáme, česnek hrubě nastrouháme. Na polovině másla zpěníme cibuli, přidáme papriky, česnek a pepř. Za stálého míchání vše opékáme, až česnek začne zlátnout. Pak odstavíme z plotny.
- Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme, dáme okapat a vsypeme k zeleninové směsi, kam doplníme drobně krájená rajčata. Důkladně promícháme a necháme dojít pod pokličkou.
- Na zbytku másla opečeme z obou stran kuřecí plátky, osolíme a lehce opepříme. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky silné 2cm a opečeme v tuku, kde se restovalo maso.
- Zvlášť pak na arašídovém oleji opečeme plátky mandlí. Jakmile začnou růžovět, odstavíme je z plotny. Na talíř dáme nejprve nudle, na ně položíme plátky masa, poté jablka a nakonec vše posypeme mandlemi.
Podle původních receptů Jaromíra Trejbala, osobního kuchaře Vlasty Buriana, připravil šéfkuchař pražského Triton Restaurantu Michal Novák.
Archiv, časopis Krásná 2012